Matteo Renzi, polític jove; maneres antigues.

16, febrer, 2014 General 0 comentaris

Les escenes polítiques viscudes les darreres hores a Itàlia ens fan pensar de nou quin estat més potent podria arribar a ser si la política no fós un problema per aquest gran país. Gran inestabilitat parlamentària, fruit d’una excessiva fragmentació partidista; ineficàcia governamental; afebliment de les institucions, fort pes de la partitocràcia, … Aquestes han estat unes constants en la política italiana des de 1947, quan s’inicia el període actual.

En aquesta ocasió, de nou, un canvi de govern sense passar per les urnes i d’esquenes al Parlament. Conspiració i traïció del jove, ambiciós i impulsiu Matteo Renzi al fins ara honest i seriós Primer ministre, Enrico Letta, del propi partit.

Decepció davant del que podria haver estat un líder renovador i portador de noves formes, pròpies dels nostres temps, ha utilitzat les més antigues i rebutjables. Molt haurà de demostrar el futur Primer ministre Renzi per recuperar una il·lusió perduda. Pel bé d’Itàlia, tant de bo ho aconsegueixi. Ara com ara, gran escepticisme.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *